İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2016-04-15

İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANIMIZ ÇORLU’DA DÜZENLENEN KONFERANSA KONUŞMACI OLARAK KATILDI.



İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANIMIZ ÇORLU’DA DÜZENLENEN KONFERANSA KONUŞMACI OLARAK KATILDI.

Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından tertip edilen ve İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan KESKİN’in konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferans Çorlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konferansa Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Metin AKGÜN, Çorlu Kaymakamı Levent KILIÇ, Tekirdağ İl Müftü Vekili Hızır YAĞCI, Cumhuriyet Başsavcısı Habib KORKMAZ, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa GÜÇLÜ, Hayrabolu İlçe Müftüsü Veysel IŞILDAR, Ergene İlçe Müftüsü Şaban ÇAKMAK, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve Çorlulu vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Selimiye Camii İmam-Hatibi Yunus ÇAKIR’ın yaptığı konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bahçelievler Camii Müezzin-Kayyımı Resul AKBULUT’un Aşr-ı Şerif tilavetinin ardından açılış konuşması İlçe Müftüsü Âdem GÜLMEK tarafından yapıldı. Daha sonra selamlama konuşması yapmak üzere sahneye davet edilen Çorlu Kaymakamı Levent KILIÇ kısa bir hitapta bulundu. Konferansını sunmak üzere kürsüye çıkan İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan KESKİN, 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası ana teması olan “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konusu çerçevesinde izleyicilere Efendimiz (s.a.v)’in hayatından kesitler sundu. İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan KESKİN’in konferansının akabinde Çorlu Kaymakamı Levent KILIÇ Kelle Turizm Sahibi Mümin KELLE’ye ve Süleymaniye Camii Dernek Başkanı İsmet DURGAÇ’a, Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Metin AKGÜN Simit Sarayı – Trend ortaklarından Mimar Tuçe BOZDOĞAN’a, Cumhuriyet Başsavcısı Habib KORKMAZ Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa GÜÇLÜ’ye ve Tekirdağ İl Müftü Vekili Hızır YAĞCI Dekanımıza Çorlu İlçe Müftülüğü adına plaket takdim etti.

Âmine Hatun Kur’an Kursu 04-06 Yaş Okul Öncesi Eğitimi öğrencisi Nisanur ÇELİK’in okuduğu ve Hz. Peygamber’i anlatan şiiri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Şiir sonrası sahneye çıkan Hayalet Semazen Ekibinin Tasavvuf Musıkîsi konseri ve Sema Gösterisi sunumunun ardından program sona erdi.