İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2019-12-05

“Peygamberimiz ve Aile” Paneli Gerçekleştirildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü işbirliği ile düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile” konulu Panel gerçekleşti.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen panele Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet Karabulut,
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yılmaz Çakıcı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, üniversitemiz Öğretim Elemanları, üniversitemizin ve kurumların idari personelleri, öğrenciler ve Tekirdağlı ilgililer katıldı.

Sunuculuğunu, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Akkır'ın yaptığı program, Öğr. Gör. Hikmet Çadır’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panelin selamlama konuşmalarında İl Müftüsü İsmail İpek, ilk ailenin cennette kurulduğunu ve ailenin her zaman cennetimiz olduğunu ifade ederek, ailelerimize birlik, dirlik, huzur ve nebevî örneklik temennilerinde bulundu.

Ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin selamlama konuşmasında, fakültemizin il müftülüğümüz ile beraber düzenleyeceği etkinlik takviminden bahsettikten sonra ailenin toplumsal önemine işaret ederek, Hz. Peygamber örnekliğinde ailelere sahip olmanın modern hayatın sorunlarını aşmanın en doğru adresi olduğuna değindi.

Sonrasında Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğrt. Üyesi Özkan Öztürk'ün moderatörlüğünde ‘Peygamberimiz ve Aile' konulu panele geçildi. Panelistlerden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Muhammed Ali Tekin “Fıtrat Hadisi Bağlamında Aile”, Dr. Öğr. Üyesi Zehra G. Tamdoğan ise “Tevhidden Vahdete Aile” başlıklı çok kıymetli sunumlarda bulundular.


Panel, katılımcılara hediye takdimi ile sona erdi.