İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2015-04-27

I. ULUSLARARASI ARAPÇA SEMPOZYUMU



 

I. ULUSLARARASI

"YABANCI DİL OLARAK ARAPÇA ÖĞRETİMİ: VİZYON VE TECRÜBELER"

SEMPOZYUMU

 

İSAR, QASID ve Filistin'den Necah Üniversitesi'nin işbirliği ile "I. ULUSLARARASI YABANCI DİL OLARAK ARAPÇA ÖĞRETİMİ: VİZYON VE TECRÜBELER" başlıklı sempozyum, 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde İSAM konferans salonlarında gerçekleştirildi.
 
Sempozyum, Arapça öğretim metodu alanının dünyada önde gelen uzmanlarını biraraya getirdi. Türkiye'den akademisyenlerin yanısıra aralarında ABD'nde en fazla kullanılan Arapça eğitim setinin yazarı Dr. Mahmud Battal'ın ve American Council on the Teaching of Foreign Languages (ACTFL)'dan uzmanların da bulunduğu 15 farklı ülkeden araştırmacılar iki gün boyunca Arapça öğretimine dair tebliğlerini sundu; hem teorik hem de pratik düzeyde tecrübe paylaşımında bulundular. 
 
İki gün süren sempozyumda Arapça öğretimine dair tebliğlerin yanı sıra Arapça öğretimi atölye çalışmalarına yer verildi. Arapça olarak gerçekleştirilen sempozyuma fakültemiz Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belagatı ABD hocaları Öğr. Gör. Osman ARPAÇUKURU ve Öğr. Gör. Mohamad Burhan KANNAS da katıldılar.