2022-05-09

III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ'da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu

Değerli bilim insanları,
Tekirdağ, tarihi ve coğrafi konumu itibariyle Marmara Bölgesi’nin önemli bir şehridir. Gerek ekonomik hayat ve gerekse ulaşım açısından merkezi öneme sahip olan Tekirdağ, bu önemli konumuyla değişik kültürleri kendisine çekebilmiş ve özellikle son dönemde çok kültürlü bir yapıya bürünmüştür.
Ayrıca Tekirdağ, geçmişten günümüze sahip olduğu âlimleri, dinî hayat ve faaliyetleri bakımından da dikkate değer bir şehrimizdir. Tekirdağ’ın nispeten ihmal edilmiş bu hususiyetini bilimsel açıdan incelemek ve bu alandaki çalışmaları teşvik etmek gayesiyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak bir sempozyum tertip etmiş bulunmaktayız.
Bu vesile ile konuyla ilgili katkı sunabilecek olan tüm bilim insanlarını bu sempozyuma davet ediyoruz. Sempozyumda siz değerli katılımcıları ağırlamaktan onur duyacağız.
Sempozyumla ilgili detaylı bilgi için: https://bit.ly/3LYg9Sq