İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2016-03-30

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, üniversitemizde “Fıkıh Medeniyeti” konulu konferans verdi.



Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, üniversitemizde “Fıkıh Medeniyeti” konulu konferans verdi.

İlahiyat Fakültemiz tarafından düzenlenen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Yakup Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferans öncesi konuşmacı Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ile katılımcılara teşekkür eden İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, “Öğrencilerimizin ve halkımızın dini doğru anlamaları konusunda bilgilendirme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bunun için de bu tür konferanslarımızı düzenliyoruz” dedi.

Fıkıh Medeniyeti’nin İnsan-İnsan ve İnsan-Allah ilişkisi olduğunu, insanın da dünyaya gelişiyle birlikte hürriyet, masumiyet ve mülkiyet hakkı kazandığını kaydeden Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Fıkıh Medeniyeti’nin tarihsel süreci hakkında bilgi verdi.

Konferansın bitiminde Prof. Dr. Abdullah Kahraman, katılımcıların sorularını cevaplandırırken, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin tarafından Prof. Dr. Abdullah Kahraman’a günün anısına plaket ve Üniversitemiz Tabağı hediye edildi.

Konferans, protokolün toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Fakültemize teşrif ederek bizleri onurlandıran Prof. Dr. Abdullah Kahraman hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.