İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2019-05-17

TEKİRDAĞ İL MÜFTÜLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTEMİZDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERE İFTAR YEMEĞİ VERDİ.



 
Tekirdağ İl Müftülüğü, İlahiyat Fakültemizden 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında mezun olacak son sınıf öğrencileri için “Mezuniyet İftarı” düzenledi.
 
Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleşen iftara İl Müftüsü İsmail İpek ve NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin başta olmak üzere dekan yardımcıları, akademisyenler, İl Müftülüğü personeli ve 2019 yılında mezun olacak öğrenciler katıldı.
 
NKÜ İlahiyat Fakültesi’nin “ilk mezunları” vasfını haiz olan öğrencilerin tamamının katıldığı programda, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Çadır ile Çiftlikönü Camii İmam-Hatibi Erdoğan Demirel Aşr-ı Şerif tilavet etti.
 
Oruçların açılması sonrasında yapılan yemek duasının akabinde İl Müftüsü İsmail İpek, öğrencileri selamlayarak, kendilerine yeni atıldıkları hayat yolculuğunda başarılar diledi. Büyük camiamızın yeni neferleri olarak her kademede mezunları büyük görevlerin beklediğini, bu konuda Diyanet camiasının yurdumuzun her yanındaki Camiler, Kur'an Kursları ve Müftülükler olmak üzere yeni mezunların her zaman yanında olacaklarını ifade etti. Ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, yapmış olduğu konuşmasında tertip edilen iftar programı için İl Müftüsüne teşekkür etti. Prof. Dr. Hasan Keskin, İl Müftülüğü ile sene içerisinde yapılan ortak programların devam edeceğini, müftülük ve fakültemiz arasında kurulan bu kutlu birlikteliğin hızımıza hız kattığını ve bunun Tekirdağ’ımızda büyük hizmetlere vesile olduğunu söyledi. Öğrencilerimize her kademede desteklerini esirgemeyen İl Müftülüğümüzün bu yaklaşımlarını övgüyle karşıladıklarını belirterek, mezun öğrencilerimize yeni misyonlarında başarı dileklerini sundu. Sonra söz almak isteyen Dr. Öğretim Üyesi Özkan Öztürk, öğretmenliğe ilk başladığı günlerdeki bir hatırasını paylaşarak mezun öğrencilerin gittikleri yerlerde ilk uğrayacakları yerlerin Müftülükler, Camiler ve Kur'an Kursları olması gerektiğini, orada her zaman dost yüzü göreceklerini ve bunun bir yaşam tesellisi olacağını ifade etti. Akabinde mezunları temsilen Hasan Nurullah Büker ve Emine Dalmış duygu ve düşüncelerini dile getirerek il müftülüğünü bütün öğretim hayatları boyunca her an yanlarında gördüklerini belirterek İl Müftüsü İsmail İpek Beyefendiye teşekkürlerini arz ettiler.
 
Mezuniyet İftar Programı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.