İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2016-12-22

İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi işbirliğinde Halep’te zulme uğrayan insanlara ulaştırılmak üzere yardım kermesi düzenlendi.



 
İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi işbirliğinde Halep’te zulme uğrayan insanlara ulaştırılmak üzere yardım kermesi düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu yaptığı açıklamada, kermesin Üniversitemizde bulunan Mavera Topluluğu, Genç İlahiyat Topluluğu, Felsefe Topluluğu, Lisanü'l Arap Topluluğu, Namık Kemal Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Toğluluğu ve Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi işbirliğinde düzenlendiğini belirterek, "Halep’teki kardeşlerimiz için, orada insanlık dramı çeken, katledilen, şehit edilen kardeşlerimiz için İlahiyat Fakültesindeki öğrencilerimiz hep birlikte ve bu yardımlar Diyanet Vakfının eliyle Halep’e ulaştırılacak. Dolayısıyla bizim halkımızın duyarlılığıyla beraber, öğrencilerimizin verdiği desteklerle, bu kermes bugün başladı ayın 22’sinde bitecek. Bütün gelirler tamamen Halep’teki kardeşlerimize aktarılacak" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu konuşmasının devamında Anadolu insanının ihtiyacı olanlara yardım elini uzatmayı seven bir toplum olduğunu aktararak, "Bizim necip milletimizin, Anadolu insanının, Balkanlar’daki insanlarımızın en önemli özelliği, İslam coğrafyasında ve bütün insanlıkta olan sıkıntılara, her zorluğa rağmen elinde ne varsa veren bir milletimiz var. Dolayısıyla bu öğrencilerimiz, bu yavrularımız da bu konuda hassasiyetlerini ortaya koyarak Halep’teki kardeşlerimiz için oradaki insanlık için yardıma koşuyorlar" ifadelerini kullandı.

İlahiyat Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Ayşenur Üzün ise, Halep’te zulme uğrayan insanlara Tekirdağ’da ses olmak amacıyla kermes düzenlediklerini anlatarak, "Bizler, İlahiyat Fakültesi’ndeki topluluklar olarak bu kermesi düzenlemek istedik. Halep’te bu kadar katliam varken, Müslümanlığı geçiyorum, insan olarak buna bir ses çıkartmamız gerekiyordu. Biz bu kadar beklemiyorduk, halkımızdan Allah razı olsun. İlahiyat dışındaki bütün fakülte öğrencilerinden Allah razı olsun, gördüğünüz gibi yoğun bir kalabalık var burada. Bizi gerçekten onurlandırdılar. Halep’teki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettik bu gün. Burada verilen bir lira, orada direk yetimlere gidecek ve bu bizi gerçekten fazlasıyla onurlandırıyor" diye konuştu.