İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2022-07-07

Fakültemiz Mezuniyet Töreni Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Mezuniyet Töreni Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Düzenlenen mezuniyet törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katılım sağladı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’anı-ı Kerim Tilaveti gerçekleşti. Tilavet sonrası programın açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, 2021-2022 eğitim yılında mezun olacak öğrencileri mezuniyetleri sebebiyle tebrik ederek, mezun olan öğrencilere yaşamlarının geri kalanında başarı ve şans diledi.

Günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri ‘Oku’dur.  Dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak 2006 yılından bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten üniversitemizde, geleceği inşa edecek öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu yaşamaktayız. Mum olmak kolay değildir; ışık yaymak için önce yanmak gerekir. Siz değerli öğrencilerimiz de göstermiş olduğunuz emeklerinizin sonucunda bugün mezun oluyorsunuz. Bu gurur öğrencilerimizin sevgili anneleri ile babalarının ve çok değerli akademisyenlerimizindir. Siz değerli öğrencilerimizi, hayatlarının yeni bir dönemine uğurlarken sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yüce Allah’ım yolunuzu ve bahtınızı açık etsin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler ile devam eden programda, İlahiyat Fakültesi 1.’si Elifnur BAYINDIR’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından, Fakülte 2.’si Kübra GÖKDEMİR’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ tarafından, Fakülte 3.’cüsü olan Kübra AKBALIK’a ise Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN tarafından ödülleri takdim edildi.

Ödül takdimlerinden sonra NKÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine, Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN ve İlahiyat Fakültesi Akademik Personeli tarafından diplomaları verildi ve mezuniyet töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.