İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2016-04-18

Üniversitemizde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum yıldönümü münasebetiyle İlahiyat Fakültemiz tarafından “Vahdetin İnşasında Nebevi Yöntem” konulu Sempozyum düzenlendi.



Üniversitemizde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum yıldönümü münasebetiyle İlahiyat Fakültemiz tarafından “Vahdetin İnşasında Nebevi Yöntem” konulu Sempozyum düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış töreninde Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu, okuduğu Ali Ulvi Kurucu’nun “Ruhum Sana Aşık” şiiri ile katılımcıları selamladı.

Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, panelin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün burada Kâinatın Medar-ı İftiharı Efendimizin farklı yönleriyle tanımanın heyecanı içindeyiz. Sempozyumda birbirinden değerli hocalarımız “tevhid” ve “vahdet” konularını ele alacak. “ dedi.

Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz’da sempozyumunun açılışında şu sözlere yer verdi: “Günümüzde İlahiyat Fakültemizde 30’a yakın hocamız mevcut, 300 civarında öğrencimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-21 Nisan tarihleri arası olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası’nda bu yıl “Tevhid” ve “Vahdet” konuları belirlenmiş. Bu günkü etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin’in Oturum Başkanlığı’nı gerçekleştirdiği ilk oturumda Yrd. Doç. Dr. Yakup Yüksel “Kesretten Vahdete Gelin Birlik Olalım”, Yrd. Doç. Dr. Vezir Harman “Hz. Peygamber’e İmanın Ümmetin Vahdetindeki Rolü” son olarak da Dr. Zehra Tamdoğan, “Hz. Peygamber’le Tevhidden Vahdete” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Birinci oturumdan sonra katılımcılara yemek ikramı yapıldı. 14.00 da Doç. Dr. Osman Kara’nın başkanlığında başlayan ikinci oturumda, Prof. Dr. Hasan Keskin “Vahdetin İnşasında Kur’ânî İlkeler”, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yazıcı “Vahdeti Sağlamada Hz. Peygamber’in Örnekliği”, Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz “İbadetlerin Vahdeti Sağlamaya Katkısı” son olarak da Yrd. Doç. Dr. Özkan Öztürk “Ahlaktan Siyasete Vahdetin İnşâsı” konulu sunumlarının gerçekleştirdiler.

Yoğun ilgi ile takip edilen program dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin’in katılım ve teşekkür belgelerini takdim etmesi ile sona erdi.