İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2026-10-13

Öğretim Üyemiz Sempozyuma Katıldı



Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim KUTLAY, 9 Ekim 2026 Cuma günü Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü tarafından düzenlenen “İmam Buhârî'nin İlmî Mirası: Geleneksel ve Modern Yaklaşımlar” başlıklı uluslararası sempozyumda bildiri sundu.
Sempozyumun ilk bildirisini sunan Prof. Dr. Halil İbrahim KUTLAY, “Buhârî'nin Sahîh'indeki Prensipleri ve Sahîh-i Buhârî'yi Okuma Yöntemi” başlıklı sunumunda, İmam Buhârî'nin Sahîh adlı eserinde benimsediği temel ilke ve yöntemleri ele aldı. Eserin bu ilkeler çerçevesinde okunmasının önemini vurgulayan KUTLAY, modernist ve şüpheci yaklaşımlar yerine, hadislerden istifade etmeyi esas alan klasik okuma yönteminin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Sahîh-i Buhârî okumalarında hızlı okuma (serd) yöntemi yerine hadislerin sened ve metinlerinin incelendiği açıklamalı okuma (bahs) yönteminin önemine dikkat çekti.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü, Denizli Valisi ve il protokolünün yanı sıra Türkiye'deki ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda, İmam Buhârî'nin ilmî mirası ve Sahîh-i Buhârî üzerine çeşitli akademik bildiriler sunuldu.
Hocamızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.