2024-07-12

Dış Paydaşımız Tekirdağ İl Müftülüğü ile Toplantı Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 12 Temmuz 2024 tarihinde Tekirdağ İl Müftülüğü ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, İlahiyat Fakültesi akademik kadrosu ve İl Müftülüğü'nden temsilciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN yaptı. Prof. Dr. Hasan KESKİN, bu tür işbirliklerinin hem akademik hem de toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını vurguladı. Müftülük ile gerçekleştirilen bu toplantının, bilgi paylaşımı ve ortak projeler geliştirilmesi açısından değerli bir fırsat olduğunu belirtti.
Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK de toplantıda bir konuşma yaptı. Müftü  SOYKÖK, müftülüğün toplumsal sorumlulukları ve din hizmetleri konusundaki çalışmalarını anlattı. Üniversite ile işbirliği yaparak, bu çalışmaların daha etkili ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Toplantıda ayrıca, gelecekte yapılacak ortak projeler ve etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle dini eğitim programlarının geliştirilmesi ve topluma yönelik seminerler düzenlenmesi konularında ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü arasında gerçekleştirilen bu toplantı, her iki kurumun da toplumsal hizmetler ve eğitim alanında işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediğini bir kez daha gösterdi.