İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2024-06-07

Fakültemiz Birincisi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine Katıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı önlisans ve lisans genel mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Fakülte ve Meslek Yüksekokulları tarafından ayrı ayrı yapılan mezuniyet törenleri dolayısıyla Üniversitemizde bu yıl önlisans ve lisans düzeyinde ilk 3’e girerek dereceyle mezun olan öğrencilere yönelik genel bir mezuniyet töreni düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan KOÇER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN, Üniversitemiz Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Enstitü Müdürleri, Senato Üyeleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve STK Temsilcileri, basın mensupları, mezun olan öğrencilerin aileleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Tekirdağ NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı icra heyeti tarafından müzik dinletisi sunuldu.
Törenin açılışında konuşma yapan Vali Recep SOYTÜRK, Tekirdağ’ın tüm güzel özelliklerinin yanı sıra bir Üniversite şehri olduğuna vurgu yaparak, ülke ekonomisinin lokomotifi birçok sanayi kuruluşunu barındıran ilimizin bu özelliğinden, istihdam ve kariyer açısından yeni mezunlarımızın faydalanması tavsiyesinde bulundu ve öğrenciler ile ailelerini mezuniyetleri dolayısıyla tebrik etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasının başında; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözünü dikkate alarak 2006’dan bu yana Üniversite olarak bilimsel kaliteden ödün vermeden geleceğimizi inşa edecek olan binlerce mezun vermenin haklı gururunu yaşamakta olduğumuzu vurguladı.
Rektör ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi özverili çalışmasıyla saygın üniversiteler arasındaki yerini almıştır. Geçtiğimiz yıl, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Biyoteknolojisi alanında ‘Uzmanlaşan Üniversite’ seçilmiştir ve Trakya’da tektir. Yine Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte Üniversitemizin birçok bölümü de akredite olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Türkiye Yeterlilik Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanacak 40 üniversiteden biri olmuştur. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Ziraat ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin bazı bölümlerinin diplomalarında artık TYÇ logosu da yer alacaktır. Üniversitemiz 2024 Yılı verilerine göre önemli bir başarıya daha imza atmıştır. Üniversitemiz, QS 2024 Avrupa Üniversite Sıralamalarında Batı Asya Kategorisinde 58. Sırada yer almıştır. Ve QS 2024 sıralamasında Trakya’da yer alan tek üniversite olmuştur. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi demek, Engelsiz Üniversite demektir. Üniversitemiz, YÖK’ten bir kez daha ‘Engelsiz Üniversite Ödülü’ aldı ve 2023’te en çok bayrak alan 7. üniversite oldu. Üniversitemiz Sıfır Atık Yönetim Sistemi alanında da ‘İyi Uygulama Üniversiteleri’ arasında gösterilmiştir” şeklinde konuştu.
Mezun öğrencilerimize hitaben, “Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Mum olmak, ışık saçmak kolay değil. Önce yanmak gerekir.’ Karşılaştığınız tüm zorluklar sizi daha da güçlü kılacaktır.” diyen Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN sözlerini “Sevgili mezunlarımız, bugün sizler için yeni bir başlangıç günü. Bilgi ancak sizlerin çabalarıyla değerini bulur. Vatanınızı ve milletinizi sevin! Hepimizin canla, başla Ülkemizin geleceği ve bekası için çalışmamız gerektiğini asla unutmayın. Sizleri hayatınızın yeni bir dönemine uğurlarken; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diyerek noktaladı.
Mezunlarımız adına Tıp Fakültesi Birincisi Batuhan ÖZMEN ile Muratlı MYO Birincisi Rümeysa GERMAN da günün anısına birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Valimiz Recep SOYTÜRK, Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan KOÇER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN ve Rektör Yardımcılarımız ile Fakülte Dekanlarımız, MYO Müdürlerimiz tarafından, ilk 3’e giren önlisans ve lisans öğrencilerine mezuniyet beratları ile tebrik belgeleri takdim edildi.
Törenin sonunda, fakülte ve meslek yüksekokul birincileri, sahnede yaş kütüğüne Mezuniyet Plakalarını çaktı. Programda Fakültemiz Birincisi Hatice Kübra AKYÜN, Yaş Kütüğüne Mezuniyet Plakasını çaktı.
Mezuniyet programı, geleneksel kep atma töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.