İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2023-02-05

2023-2024 Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvurusu



Bu duyuru, Üniversitemizin  2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen öğrencilere yönelik "Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvuru" duyurusudur.
Sınavlara, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora örgün öğretim kademelerinin birinde kayıtlı, tam zamanlı öğrenciler başvurabilir ve girebilir. 
 İlgili başvuru formu, Öğrencilerin e-universite hesaplarındaki "Başvurular" menüsünde "Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvurusu" adıyla yer almaktadır. Başvuru bu form yoluyla çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.
2023 Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvuruları 30 Ocak 2023 - 19 şubat 2023 tarihleri arasında alıncaktır. Başvuru için son tarih 19 Şubat 2023 Pazar saat 23:59'dur. (19 Şubat 2023’ten sonra başvuru sistemi otomatik olarak kapanacak olup, sonrasında başvuru yapılamayacaktır.)
 Erasmus öğrencisi adayı olabilmek için zorunlu olarak girilmesi gereken dildeki sınav puanının minimum 60/100 olması gerekmektedir. Bölümlere göre zorunlu sınavlar aşağıda belirtilmiştir. 
Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri başvurularının yapılacağı; bölümlere göre anlaşmalı üniversitelerin yayınlanacağı; gidilmek istenen üniversite tercihlerinin belirtileceği asıl detaylı Erasmus Programı başvurusu, Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları sonrasında E-Devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Gerekli detaylı bilgilendirme o dönemde ayrıca yapılacaktır.
 
Sorularınız için: infoerasmus@nku.edu.tr