İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2024-10-03

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Dersi Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 2024-2025 akademik yılı açılış dersi, 02 Ekim 2024 tarihinde, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Program, Doç. Dr. Yakup Yüksel'in Kur'an tilavetiyle başladı, ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin kısa bir selamlama konuşması yaptı. Açılış dersine Fakültemiz Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Hızır Yağcı, Doç. Dr. Vezir Harman ile ile birlikte fakültenin öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış dersini sunan Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay, İlahiyat öğrencilerinin hem ilmi hem de manevi gelişimlerine yönelik önemli mesajlar verdi. Kaliteli bir mümin olmanın gerekliliklerinden bahseden Kutlay, hayatın tesadüflerle değil, ilahi takdirle şekillendiğini vurguladı. Dinî bilgilerin öğrenilip öğretilmesi gerektiğini ve bu süreçte kişisel çıkarların ötesinde topluma hizmet edilmesi gerektiğini belirtti. İdealize edilmesi gereken kişilerin nebiler, alimler ve veliler olduğunu ifade etti. İlahiyat öğrencilerinin yalnızca kendileri için değil, topluma fayda sağlayacak bireyler olmaları gerektiğini vurgulayan Kutlay, medeniyet kurma sorumluluğunun Müslümanların omzunda olduğuna dikkat çekti. 
Dersin sonunda Prof. Dr. Kutlay, medeniyet inşa etmenin İlahiyat öğrencilerinin omuzlarında önemli bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Öğrencilerin, sahip oldukları manevi derinlik ile çevrelerini aydınlatmaları gerektiğini belirtti ve manevi kaliteye sahip bireyler olmanın önemine dikkat çekti. Programın sonunda soru-cevap bölümünde öğrenciler aktif bir şekilde katılım sağladı. İlk kez gerçekleştirilen bu açılış dersinin, fakülte için bir gelenek haline gelmesi temennisiyle program sona erdi.