2024-06-12

Doç. Dr. Muzaffer Üzümcü Din Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar Temalı Online Seminer Verdi

Doç. Dr. Muzaffer Üzümcü Din Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar temalı online seminer verdi.
12 Haziran 2024'te gerçekleşen Tekirdağ İl Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri’nde fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Muzaffer Üzümcü Din Eğitiminde Yeni yaklaşımlar adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Sunumda, insanı ruh ve bedenden oluşan bir varlık olarak göz önüne alan bütüncül bir eğitim anlayışı ile hareket eden yaygın din eğitimi hizmetlerinin yetkin ve erdemli bireylerin yetiştirilebilmesi noktasında Türkiye Yüzyılı Maarif modelinin destekçisi olduğu ifade edildi. Din öğretimindeki yeni yaklaşımlarla ilgili bilgilendirme yapan hocamız yaygın din eğitiminde özellikle doktriner ve mezhepler arası modellerinin ön plana çıktığını ve dinî öğrenme yaklaşımının esas alındığını vurguladı. Ayrıca İlahiyat fakültelerinde program çeşitliliğine gidilmesinin daha nitelikli din görevlilerinin yetiştirilmesinin yolunu açacağını ve bu sayede yaz Kur’an kurslarında daha verimli öğretim vermenin mümkün olacağını belirtti.
Yaz Kur’an kurslarının hayırlara vesile olması duasıyla program sonlandırıldı.