İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2024-09-20

Öğretim Üyemiz “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” Konulu Konferans Verdi



Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından 19 Eylül Perşembe günü Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu bir konferans düzenlendi.
Programa, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, DİB Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Alver, Kurum Amirleri, Akademisyenler, Din Görevlileri ile Vatandaşlar katıldı.Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Tekirdağ İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş’ın Selamlama konuşması ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti.
Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferansında, Efendimiz’in (SAV) İslam medeniyetinde şahsiyet ve değerler eğitimi konusundaki önemine vurgu yaptı. Peygamber Efendimiz'in hayatı ve öğretilerinin insanlara ilim ve ahlak açısından yol gösterici olduğunu belirten Kutlay, İslam’ın cahiliye dönemine son vererek aydınlanma devrini başlattığını ifade etti. Peygamberimizin sünnetine uymanın onun sevgisini kazanmak ve cennette onunla beraber olmak anlamına geldiğini hatırlatan Kutlay, Kur’an-ı Kerim ve hadislerin şahsiyet inşasında rehber olduğunu vurguladı.
Program, Tekirdağ İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş'ın Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay'a hediye takdimi ile sona erdi.