İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2024-09-23

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Ek Sınav Başvuruları



2023-2024 eğitim-öğretim yılı azami süresi sonunda kayıtlı oldukları programdan mezun olamayan son sınıf öğrencilerinin başarısız oldukları tüm dersler için 2 ek sınav yapılacaktır
(Azami öğrenim süresini yani kayıt dondurmadan 7 yılını dolduran ve en fazla 7 başarısız dersi bulunan öğrencilere 2 ek sınav hakkı verilmektedir. Sınav sonunda 5 ve altında başarısız dersi olanlara 3 ek dönem hakkı tanınacaktır. Başarısız dersi kalmayanlar mezun olacaktır. Sınav sonunda 6 ve üzerinde başarısız dersi olanların ise kaydı silinecektir.)
Öğrencilerin ek sınav başvuruları için 23 Eylül 2024 - 27 Eylül 2024 tarihleri arasında aşağıda yer alan dilekçe örneğinin çıktısını alıp, doldurup, imzalayıp, PDF olarak taratıp (fotoğraf olarak gönderilen dilekçeler kabul edilmeyecektir.) fakültemizin ilahiyat.ogr@nku.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Dilekçeler şahsen de öğrenci işleri birimine teslim edilebilir.
Dilekçesini 23 Eylül 2024 - 27 Eylül 2024 tarihleri arasında göndermeyen öğrencilerin ek sınav başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Ek sınav başvuru dilekçesi ile başvuru yapan öğrenciler her iki sınava başvuru yapmış sayılacaktır. İkinci sınav için ayrıca başvuru alınmayacaktır. Sınav  gün ve saati başvurusu kabul edilen öğrencilere duyurulacaktır. Başvuru yapmadan önce aşağıdaki yönetmeliği ve ek sınav uygulama esaslarını okuyunuz.
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
(6) (Değişik:RG-17/8/2016-29804) (5) Azami süresi sonunda kayıtlı oldukları programdan mezun olamayan son sınıf öğrencilerine; devam koşulunu yerine getirmiş olmak kaydıyla başarısız oldukları bütün dersler için ilgili dönemin bütünleme sınavlarından sonra akademik takvimde belirtilen tarihlerde birinci ek sınav ve ikinci ek sınav adlarıyla iki ek sınav hakkı tanınır. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını, hiç almadıkları ve alıp da devam koşulunu sağlamadıkları dersler ile birlikte beş ve beşin altına indirenlere bu dersler için üç yarıyıl, ek sınavları almadan hiç almadıkları ve alıp da devam koşulunu sağlamadıkları dersler ile birlikte beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl; bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemek koşulu ile açılacak sınavlara sınırsız olarak, devam şartını yerine getirmiş olduğu başarısız dersin sınavına girme hakkı tanınır. Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen şartlara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemeye devam ederler. Ancak bu öğrenciler, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilere Uygulanacak İşlemler
1) Azami öğrenim süreleri sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları ve devam koşulunu yerine getirdiği bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlardan herhangi birinden geçer not aldığında öğrenci dersten başarılı sayılır.
2) Azami öğrenim süreleri sonunda devamsızlıktan kaldıkları dersler hariç olmak üzere, hiç almadıkları ders sayısı beş ve üzerinde olan öğrencilerin, ek sınav hakkı verilmeden kaydı silinir. Bununla birlikte ek sınavlar sonunda mezun olması için başarısız ders sayısını, hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere beşe indiremeyen öğrencinin de Üniversite ile ilişiği kesilir.
3) Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını, beş, dört, üç veya iki derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl hak tanınır.
4) Ek sınavları almadan beş derse kadar devam şartını yerine getirmediği ve hiç almadığı dersler de dahil olmak üzere başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl hak tanınır.
5) Bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır. Tek dersi kalan öğrenciye Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esaslarına göre işlem yapılır.
6) Öğrenci, azami süre sonunda verilen ek sınavların ardından verilen sınav haklarını, yarıyıllarda açılan sınavlarda (ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı) kullanır.
7) Ek sınavlar ve sınırsız sınav hakkı için mazeret sınav hakkı verilmez. Ek sınavlara katılmayan öğrenci ek sınav hakkını kullanmış sayılır.