2024-06-07

Finansal Okur-Yazarlık Temalı Etkinlik Gerçekleştirildi

4 Haziran 2024 Salı günü saat 20:00'de Değirmenaltı Diyanet Gençlik Merkezi'nde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinden öğrencilerin katılımıyla "Finansal Okuryazarlık" konulu etkinlik düzenlendi. Etkinliğin konuşmacıları, Doç. Dr. Ramazan Turan ve Doç. Dr. Muzaffer Üzümcü, finansal okuryazarlığın farklı boyutları üzerine sunumlar gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Ramazan Turan, gelir elde etme yolları, gelir kaynaklarının sınıflandırılması, gelir ve harcama dengesi, finansal planlama, finansal karar alma süreçleri ve risk yönetimi konularını ele aldı. Dr. Turan, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve bu kaynakların etkili yönetimi üzerine teorik ve pratik bilgiler sundu. Ayrıca, finansal planlamanın bireylerin ekonomik istikrarı üzerindeki etkisini vurguladı ve risk yönetim stratejileri hakkında bilgiler paylaştı.
Doç. Dr. Muzaffer Üzümcü ise bilinçli tüketim, tasarruf ve yatırım yapmanın önemi, finansal teknolojilerin tanıtılması ve bu teknolojilerin etkin kullanımı konularına odaklandı. Dr. Üzümcü, bireylerin finansal kararlar alırken dikkate almaları gereken faktörleri ve bu kararların uzun vadeli etkilerini anlattı.
Bu etkinlik, Değirmenaltı Diyanet Gençlik Merkezi'nde düzenlenen dönemin son akademik etkinliği olma özelliğini taşıdı. İlahiyat fakültesinde görev yapan Doç. Dr. Fatih Köse ve Dr. Osman Arpaçukuru’nun da katılım sağladığı etkinlikte öğrenciler akademisyenlerle birebir etkileşim kurma fırsatı yakaladılar.