2024-05-24

Dijital Okuryazarlık Temalı Etkinlik Gerçekleştirildi

Fakültemizin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Muzaffer Üzümcü, 17 Mayıs Cuma günü saat 19.00'da Değirmenaltı Diyanet Gençlik Merkezi'nde "Dijital Okuryazarlık" temalı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikte dijital dünyada bilgiye erişim, doğru bilgiyi ayırt etme ve dijital araçları etkili kullanımı konuları tartışıldı. Ayrıca dijital araçlar ve uygulamalar hakkında pratik bilgiler analiz edilerek, bu araçların etkin kullanımı konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Özellikle genç katılımcılara yönelik olarak internet güvenliği, kişisel verilerin korunması ve dijital kimlik yönetimi konularına dikkat çekildi. Etkinlikte ayrıca sosyal medya platformlarının doğru ve etkili kullanımı üzerinde duruldu. Dijital dünyada karşılaşılabilecek tehlikelere karşı nasıl önlem alınabileceği konusunda beyin fırtınası yapılarak etkinlik sonlandırıldı. Okuryazarlık becerisini geliştirmeye yönelik bu etkinliklere finans, sanat, kültür ve bilgi gibi farklı temalar çerçevesinde devam edilmesi kararlaştırıldı.