İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2022-10-07

Dekan Yardımcımız Mevlid-i Nebi Paneli’ne Katıldı



Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle ‘‘Peygamberimiz Cami ve İrşat’’ temalı Panel düzenlendi.

Panel’ e Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Kadir Albayrak, NKÜ Rektörü Mümin Şahin, İlçe Müftülerimiz, Çeşitli Kurum Amirleri, Din Görevlilerimiz, Vatandaşlar ve Öğrenciler katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde “Peygamberimiz, Cami ve İrşad” konulu sinevizyon gösterisi izlendi.

Ardından açılış konuşması yapan İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş Peygamberimizin bizlere, hayatımızın her anında örnek olduğunu belirterek, günümüz şartlarına uygun irşat metotları kullanarak toplumun her kesimine ulaşılması gerektiğini ifade etti.

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Camiler, Allah katında en sevimli ve kutsal mekânlardır. İbadetlerin yapıldığı, Kuran-ı Kerim’in, Hadislerin ve Peygamber Efendimizin Sünnetlerinin öğretildiği, dini değerlerin hayat bulduğu yerlerdir. Müslümanların bir araya geldiği, sevgi ve muhabbetlerini artırdığı, yardımlaştığı ve dayanıştığı mekânlardır. Yoksulların gözetildiği, garip ve acizlere sahip çıkılan yerlerdir.

Camilerimiz, milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. 

İslam tarihi boyunca şehirler cami merkezli planlanmıştır. Dolayısıyla, cami şehrin merkezini belirler, şehir planının kurucu öğesidir. Din görevlileri; mihrapta namazımızı kıldıran, minberde ve kürsüde öğütlerini dinlediğimiz, kendisinden Kur'an öğrendiğimiz, manevi rehberlerimizdir.  Dinî değerlerin bilinmesi, erdemlerin yaşanması, güzelliklerin paylaşılması için çalışmayı hayatın gayesi edinen din görevlileri toplumumuzun manevi inşasında çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Bu önemli misyonu yerine getirirken gösterdiğiniz samimiyet ve gayretten dolayı teşekkür ediyor, bu gayret ve samimiyetinizin ruz-ı mahşerde karşılık bulacağını ümit ediyorum.

Geçmişten günümüze camilerimizin maddi ve manevi îmârı için gayret gösteren din görevlilerinden ahirete irtihal edenlere Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Bu vesileyle, başta Tekirdağ olmak üzere tüm Türk ve İslam Coğrafyasında görev yapan din görevlilerimizin bu özel haftasını kutluyorum.”

Ardından Moderatörlüğünü Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami Sayın’ın yaptığı,  İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş, Çorlu müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu ve NKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hızır Yağcı’ nın katılımcı olarak hazır bulunduğu “Peygamberimiz ve İrşad” konulu panel düzenlendi.

Panelin ardından Vali Yıldırım, panelistlere hediye taktim etti.

Sonrasında 2022 yılında başarılı çalışmaları sebebi ile Başarı Belgesi almaya hak kazanan din görevlilerine Vali Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından “Başarı Belgesi” taktim edildi.

Ardından ilimiz genelinde hayır işlerine öncülük etmiş hayırseverlere, Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından plaket taktim edildi.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.