İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2022-10-03

Oryantasyon Programı Tamamlandı



ORYANTASYON PROGRAMI TAMAMLANDI

2022-2023 eğitim öğretim döneminde Fakültemize gelen öğrenciler için Oryantasyon programı düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, dekan yardımcılarımız, hocalarımız, akademisyenlerimiz ve fakültemize yeni başlayan öğrenciler katıldı.

Program fakültemiz öğretim görevlisi Hikmet Çadır’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından fakülte dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, fakülte içerisinde bir aile ortamının olduğunu vurgulayarak selamlama konuşmasını yaptı. Ayrıca Keskin, ilahiyat fakültesinde okumanın ayrıcalıklı bir husus olduğunu ve İslami ilimlere açılan kapının Arapçadan geçtiğine dikkat çekerek yeni dönemin tüm öğrenciler için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Vezir Harman ve Dr. Öğr. Üyesi Hızır Yağcı, Tekirdağ’ın ilmi ve kültürel mirasına dikkat çekerek yeni başlayan öğrencilerin şehrin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmeleri dileklerinde bulundular. Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Nurefşan Dinç, Fakülte hocalarımızdan Osman Arpaçukuru, Ömer Hayran, Mahmoud Saad Eddın Shaban, Hikmet Çadır ve Ramazan Tutal öğrencilere hazırlık sınıfı süreçlerine yönelik birtakım tavsiyelerde bulundular. Hocalarımız, istikrarlı, düzenli ve aşkla çalışıldığında Arapçanın daha kolay öğrenilebileceğini üzerinde durdular.

Programın son kısmında fakültemiz araştırma görevlilerinden Yusuf Buhan ve Muhammed Emin Bayır öğrencilere hazırlık sınıfını ilgilendiren bazı teknik konular hakkında sunum yaptılar. Sunumda hazırlık sınıfında devamın yani istikrar ile azmin önemine dikkat çekildi. Arapça öğrenimi sürecinde öğrencilerin karşılaşabileceği olası zorluklara ve bunların çözümlerine değinildi. Var olan müfredatın dışında öğrencilerin yararlanabileceği çeşitli kaynaklara yönlendirme yapıldı.

Program 2022-2023 eğitim öğretim döneminde fakültemize yerleşen öğrencilerle gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile son buldu.