2022-04-01
Rüstempaşa Sosyal ve Beşeri Bilimler Öğrenci Sempozyumu Düzenlendi
Fakültemiz tarafından Rüstempaşa Sosyal ve Beşeri Bilimler Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Hasan KESKİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak düzenlediğimiz “Rüstempaşa Sosyal ve Beşeri Bilimler Öğrenci Sempozyumu'muza hoşgeldiniz.” diyerek programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde üniversitemizde bir ilk olan öğrenci sempozyumunun kendisini oldukça heyecanlandırdığını dile getiren Dekan Prof. Dr. Hasan KESKİN, sempozyum düzenleme kuruluna ve bildirileriyle katkı sağlayan öğrencilere teşekkürlerini iletti.
İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programın ilk oturumunda üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN' oturum başkanlığı yaptı. Coğrafya Bölümü öğrencilerinden Yıldız TÜRKKANLI, Süleymanpaşa (Tekirdağ) İlçesinin İklim Özellikleri; Tolgahan KÖSE, Değirmenaltı Mahallesinin Yerleşime Uygunluk Analizi (Süleymanpaşa/ Tekirdağ); Öznur AKDEMİR, Tekirdağ Şehrinde Akarsuların Güncel Kullanım Özellikleri ve Kirlilik Durumu; Merve ŞİMŞEK ise Süleymanpaşa (Tekirdağ) İlçesinde Nüfusun Gelişimi ve Sosyo-Ekonomik Özellikleri başlıklı tebliğlerini sundular. Sunumların sona ermesiyle tebliğ sahiplerine katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. İlk oturumun tamamlanmasının ardından sempozyuma ara verildi ve çay/kahve ikramında bulunuldu.
Aranın ardından İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen ikinci oturumda, fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman KARA oturum başkanlığı görevini yürüttü. Hatice BEKTAŞ, Erken Dönem Vücuh ve Nezâir İlmi -Hicrî Yedinci Asra Kadar; Süleyman KANDEMİR, Kuran-ı Kerimde Geçen ‘Alak Kelimesinin Yorumu ve Meallere Yansıması; Nurullah KURT, Sezai Karakoç Düşüncesinde Temel Kaynak: Kur’an’ı Kerim; Büşra YÜKSEKYAYLA ise Necip Fazıl Kısakürek Eserlerinde Sır Kavramı İncelemesi başlıklı tebliğlerini sundular. Programa fiili olarak katılamayan tebliğci Nurullah KURT sempozyuma Zoom platformu üzerinden canlı olarak iştirak etti. Sunumların sona ermesiyle tebliğ sahiplerine katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. İkinci oturumun tamamlanmasıyla birlikte sempozyumun öğleden önceki oturumları icra edilmiş oldu.
14.30'da başlayan üçüncü ve dördüncü oturumlar eş zamanlı olarak icra edildi. İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen ikinci oturumda, fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Halil TEMİZTÜRK oturum başkanlığı görevini yürüttü. Ömer ŞİMAY, Vikinglerin Özel Savaşçıları: Vareg Muhafızları ve Berserkerler; Lütfiye ÇEVİK, Tekirdağ’daki Bulgaristan Muhacirleri ile Yapılan Sözlü Tarih Görüşmeleri; Bengüsu ÇETİN, XIX. Yüzyılda Bir Divan Şairi Recâî-zâde Ahmed Cevdet ve Divançesi; Fatmanur ÖRSDEMİR, Mu’tezile’de Teklif Etiği: Ta’rîzu Li’s- Sevâb Kavramı başlıklı tebliğlerini sundular.
İlahiyat Fakültesi A-401 nolu derslikte gerçekleşen dördüncü oturumda, fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sabri ÇELİKTAŞ oturum başkanlığı görevini yürüttü. Süleyman KARAKURT, Dijital Oyunlar ve İslamofobi; Nurşen DEMİRBAŞ,Medya ve Din Araştırmaları Dergisi ve İslamofobi; Muazzez ÇINARDALI, Gumball Adlı Çizgi Filmin Çocukların Ahlaki Gelişimleri Bağlamında Değerlendirilmesi; Merve Nur GÖKÇEBAŞ ile Ümmügülsüm AKKABAN, Gerçeklerin Kıyısında: Doğu Türkistan başlıklı tebliğlerini sundular.
İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen beşinci oturumda, fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ÜZÜMCÜ oturum başkanlığı görevini yürüttü. Esra Nur YÜKSEL, İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin İletişim Becerileri ve Problemleri: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Örneği; Arife YAĞMUR, Busenur KÖLEMEN, Ceren SENEM, Erva KOÇAK, Fatma POLAT, Hasret KUMRU, Sevda ZENGİN, Şerife Nur ÇÖRDÜK, Diğer Fakülte Öğrencilerine Göre İlahiyat Fakülteleri ve Öğrencileri (TNKÜ Örneği); Beyza BÜYÜK, Din Öğretimi Açısından Caminin Yeri; Gamze ŞİMŞEK, Millî Eğitim Şûrasında Alınan 4-6 Yaş Grubuna Yönelik Din Eğitimi Kararının Medyadaki Yansımalarının Değerlendirilmesi başlıklı tebliğlerini sundular.
İlahiyat Fakültesi A-401 nolu derslikte gerçekleşen altıncı oturumda, fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yasemin SARI oturum başkanlığı görevini yürüttü. Ahmet ERTİK, İmam Hatip Liselerinde Siyer Çalışmaları; Rümeysa ÇELİK, Beşinci Sınıf İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinde Peygamber Tasavvuru (İstanbul Osman Öztürk İOÖ Örneği); Sabri ARİZ, Kuşaklar Arası Çatışmanın Sebepleri: Nitel Bir Çalışma; Kübra GÖKDEMİR, Hz. Peygamber Dönemi (s.a.v.) Kadının İyileşen Hali; ve Tuba ŞEN, Müslüman Ailelerde Kadın ve Erkeğe Yüklenen Roller: Silivri Örneği başlıklı tebliğlerini sundular.
Tebliğlerin tamamlanmasının ardından İlahiyat Fakültesi konferans salonunda kapanış konuşmaları gerçekleşti. Sempozyum düzenleme kurulunda yer alan Doç. Dr. Vezir HARMAN, Arş. Gör. Nuran ÇINAR, Arş. Gör. Sümeyra TURAN, Arş. Gör. Muhammed Emin BAYIR, Arş. Gör. Ali SEVER, Ari. Gör. Yusuf BUHAN ve Arş. Gör. Halil İbrahim DELEN konuşmalarında öğrencilere yönelik düzenlenen bir sempozyumun öneminden bahsettiler ve katkı sağlayan öğrencilere teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca sempozyumda büyük emeği olan ancak şu anda Covid-19 rahatsızlığı dolayısıyla aramızda bulunamayan Dr. Öğr. Üyesi Zehra GÖZÜTOK TAMDOĞAN'a da emekleri için teşekkür ettiler ve kendisine acil şifalar dilediler.
Sempozyum düzenleme kuruluna ve sempozyum sekreteryasına katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sempozyum sona erdi.