2024-01-09

Türk Din Mûsikîsi Ses Sanatçısı ve Bestekâr Mehmet KEMİKSİZ Fakültemiz Öğrencileriyle Dînî Mûsikî Meşkettiler

Fakültemizin 2023-24 güz döneminde Türk Din Mûsikîsi derslerini veren Türk Din Mûsikîsi ses sanatçısı ve bestekâr Mehmet KEMİKSİZ Hocamız, şefliğinde öğrencilerimizle, nazarî bilgiler yanında, meşk ettiği eserleri, Üniversitemiz Konservatuarı bünyesindeki sazendeler refakatinde, Rektörlük Konferans Salonunda icra ettiler. Program öğrencilerimizin istifade etmesi için sitemize konulmak amacıyla Dekanlığımız tarafından kayıt altına alındı. Derslerde, makam uygulamalarında yol gösterici olması bakımından özellikle 5 vaktin ezanının makamlarında ve mevlid okuma geleneğinde genellikle okunan bahirlerin icra edildiği; sabâ- çâgâh, uşşak- hüseynî, rast, hicaz, segah-hüzzam makamlarındaki eserler, yine Mehmet Kemiksiz Hocamızın  yönetiminde icra edilerek, hem öğrencilerimiz için kıymetli bir yadigâr, hem de fakültemiz için, örnek bir uygulama niteliği taşımaktadır.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı olarak bir ders dönemi içinde bu çalışmayı gerçekleştiren Türk Din Mûsikîsi Hocamız Mehmet Kemiksiz’e, kıymetli sazendelere ve meşk ve icraya iştirak eden kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Programı izlemek için tıklayınız.