2023-10-24

Ben Kudüsüm Konferansı Gerçekleştirildi

Dış paydaşımız olan Bilge Gençlik Öğrenci Topluluğu, 23 Ekim Pazartesi günü saat 14:30'da, fakültemizin konferans salonunda "Ben Kudüsüm" başlıklı önemli bir konferans düzenledi. Etkinlik, Kudüs şehrinin kutsal önemini vurgulayan ve bu mesele üzerine yapılan çeşitli değerli katkılara ev sahipliği yapmıştır.
Konferansın açılışında, Hüseyin Aktay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile katılımcılar duygusal bir atmosferde buluştular. Ardından, fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu, etkinliğin amacını ve önemini anlatan bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Zeynep Sena Tellioğlu, etkileyici bir anlatımıyla "Ben Kudüsüm" şiirini seslendirdi ve katılımcılara Kudüs'ün sembolik değerini hatırlattı.
Şiirin ardından fakültemizden bir diğer öğretim üyesi olan Doç. Dr. Osman Nedim Yektar, Kudüs'ün tarihi ve kültürel önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Kudüs'ün sadece dini değil aynı zamanda insanlık için taşıdığı evrensel değerler üzerine derinlemesine bir anlayışı paylaşarak, katılımcılara önemli bir perspektif sundu.
"Ben Kudüsüm" konferansı, Kudüs'ün kutsal kimliği ve insanlık için taşıdığı anlamı anlamak ve paylaşmak isteyen öğrenciler ve fakülte üyeleri arasında büyük ilgi gördü.
Bu etkinlik, fakültemizin dış paydaşlarıyla işbirliği içinde, kültürel ve dini konularda önemli bir bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır. Katılımcılar, Kudüs'ün zengin mirasını ve insanlık için taşıdığı sembolik değeri daha yakından kavrama fırsatı buldular.