İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2024-03-01

Coğrafyaları Oku-Yorum Atölyesi’nde Filistin Meselesi ve Arap İsrail Savaşları Adlı Kitap Müzakere Edildi



1 Mart 2024 tarihinde, Coğrafyaları Oku-Yorum Atölyesi: Filistin, 2. Oturumu'nu gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Sarı Cevelek'in moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, Prof. Dr. Fahir Armaoğlu'nun Filistin Meselesi ve Arap İsrail Savaşları adlı kitabı mercek altına alındı.
Müzakere etkinliğine lisans ve lisansüstü öğrencileri ile akademisyenler yoğun ilgi gösterdi. Programda, “Filistin Neresidir?” sorusuyla başlayan Filistin Meselesi ve Arap-İsrail Savaşları (1948-1988); Herzl ve Sultan II. Abdülhamid görüşmeleri, Osmanlı’nın son yılları, Balfour Deklarasyonu, İsrail’in kuruluşu, 1948-49 Arap-İsrail Savaşı, 1956 Süveyş Savaşı, 1967 Arap-İsrail Savaşı, 1973 Arap-İsrail Savaşı, Camp David, Yeni Barış Planları, Batı Şeria, Beyrut, Lübnan, Sabra ve Şatila Katliamı gibi, “meselenin” en kritik noktalarına temas edildi.
Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Sarı Cevelek'in moderatörlüğünde gerçekleşen oturum, interaktif bir ortamda geçti. Katılımcılar, kitaptaki önemli noktaları tartıştılar ve kendi görüşlerini paylaşarak zengin bir sohbet atmosferi oluşturdular.
Etkinlik, genç araştırmacılar ile deneyimli akademisyenleri bir araya getirerek, farklı perspektiflerden bakma ve düşünme imkanı sundu. Coğrafyaları Oku-Yorum Atölyesi: Filistin'in bu etkinliği, katılımcıların kendi bakış açılarını zenginleştirme ve coğrafya disiplini üzerine derinlemesine düşünme şansı buldukları bir platform olarak öne çıktı.
Coğrafyaları Oku-Yorum Atölyesi'nin ilerleyen oturumları da benzer şekilde Filistin hakkında yazılmış çeşitli eserleri ele alarak katılımcıları Filistin'de yaşananlar üzerine düşündürmeye devam edecek.