2023-04-20

Fakülte hocalarımızın katkılarıyla hazırlanan Ahlakın İnşasında Nebevî Yöntem adlı editöryal çalışma yayınlandı.

Vahdetin İnşasında Nebevî Yöntem (2021) adlı editöryal çalışmamızdan sonra Ahlâkın İnşasında Nebevî Yöntem temasıyla yeni bir çalışmayla huzurlarınızdayız. İslam’ın hayatın her alanına dokunan yönlerini en güzel örnekleriyle bizlere gösteren Hz. Peygamber’i çeşitli boyutlarıyla ele almak, hususi bir alan açmak ilgili konularda onun yöntemini, yaklaşımını daha net görme adına önemlidir.

Bu minvalde hacmen her yönüyle ahlak konusunu tek bir çalışmada işlemek mümkün olmasa da bu çalışmanın içeriğinde konuyla alakalı belli dikkatlerin oluşacağı kıymetli bölümlerin yer aldığı belirtilebilir. Bu çalışmada ilgili konunun bütün yönleriyle ele alınması hedeflenmemiştir. Bununla birlikte mütevazi bir katkı olarak ilgili başlıkların değerlendirilebileceği açıktır.

Umarız ve dileriz ki bu eser, bundan sonra yapılacak çalışmalara da vesile olacaktır.