İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2023-10-11

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı



Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2023-24 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

YÖK tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2023-24 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Dr. Cevdet YILMAZ, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR, devlet erkânı ile YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte Üniversitemizi temsil eden heyette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve öğrencilerimizi temsilen Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri Hazal Deniz KURT ve Orçun Deniz KÜÇÜK, Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yer aldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN konuşmasında üniversitelerin birer bilim yuvası olmaları yanında öğrencilerin entelektüel gelişmelerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, kendi gelenekleri olan evrensel kurumlar olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR ise “2022 yılında üniversiteye başvuran aday sayısı 3 milyon 243 bin civarindayken, 2023 yılı itibarıyla bu sayı yüzde 9'luk bir artışla 3 milyon 527 bine yükselmiştir. Açıköğretim programlarıyla birlikte bir milyonun biraz üzerinde olan kontenjanlarımız bu yıl yüzde 99,8 gibi çok yüksek bir doluluk oranına ulaşmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından, “YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu.