İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2023-06-05

Fakültemiz Öğrencileri 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine Büyük Bir Coşkuyla Katıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Lisans Mezuniyet Töreni fakültemizin mezun olacak öğrencileri, akademisyenler ve velilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Adalet Komisyonu Başkanı Naci ERGİN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen GÜRCÜN, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa GÜLER, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali GÜMÜŞ, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan METİNER, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai ÇETİN, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan TOHUMCU, Tekirdağ NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA, Üniversitemiz senato üyeleri, akademik ve idari personel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrencilerimizin velileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Üniversitemiz akademisyenlerinin Saygı Yürüyüşü ile başlayan etkinliklerde; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Lisans Programlarından mezun olan öğrenciler kontej halinde seyircileri selamladılar.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve kullanan bir üniversite olduğunu belirterek; tarım, sanayi, sağlık ve daha pek çok alanda bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratacak her türlü bilimsel üretimi ve desteği sunduğunu vurguladı.

Tekirdağ Valisi YILDIRIM, öğrencilerimize hitaben “Üniversitemizden aldığınız bilgi ve becerilerle çalışma hayatına atılacak, donanımınızı ülkemiz için kullanacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti’nin daha müreffeh, daha güçlü, daha kalkınmış olmasında ve her alanda küresel ve bölgesel hedeflerine ulaşmasında sizlerin çok değerli katkıları olacak. Vatanımıza, Milletimize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinizden şüphemiz yoktur” diyerek; mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında, ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencilerimiz Gülüstan AKTÜRK ve Ayşe ÇİNKILIÇ ile vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek; “Hepimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.

“Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, 2006 yılından bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde, geleceği inşa edecek olan binlerce mezun vermenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu gurur, tüm öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte çok değerli akademisyenlerimizin ve tüm üniversite çalışanlarımızındır” şeklinde konuşan Prof. Dr. ŞAHİN; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin, ilerleyen teknolojisiyle beraber bölgemizin yenilikçi dönüşümünde ana figür olduğunu vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, konuşmasının devamında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi özverili çalışmasıyla saygın üniversiteler arasındaki yerini almıştır. Geçtiğimiz günlerde, YÖK tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Biyoteknolojisi alanında Trakya'da tek “Uzmanlaşan Üniversite” seçilmiştir. Yine Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte Üniversitemizin birçok bölümü de akredite olmuş ve olmaya da devam etmektedir” dedi.

Mezun öğrencilerimize hitaben, “Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Mum olmak, ışık saçmak kolay değil. Önce yanmak gerekir’. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak ve azmetmek gerekir. Vatanınızı ve milletinizi sevin. Hepimizin canla, başla Ülkemizin geleceği ve bekası için çalışmamız gerektiğini asla unutmayın” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN; konuşmasını “Sizleri hayatınızın yeni bir dönemine uğurlarken sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde tamamladı.

Üniversitemiz 2022-2023 akademik yılı mezunları adına bir konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencisi Kardelen KEÇİCİ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir üyesi ve mezunu olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Tüm arkadaşlarımız adına eğitim hayatımızda emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Fakülte birincilerine ve çeşitli müsabakalarda Üniversitemizi temsil ederek dereceye giren sporculara ödülleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktılar.

Mezuniyet programı geleneksel kep atma töreni ile sona erdi.