2023-12-29

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ramazan TURAN’ın Editörlüğünde İbn Miskeveyh Adlı Kitap Yayınlandı

Fakültemizin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ramazan TURAN'ın editörlüğünde, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları tarafından "İbn Miskeveyh" başlıklı bir kitap yayınlanmıştır. Kitap, fakültemizden birçok akademisyenin katkılarıyla zenginleşmiştir.
İlgili kitapta, Doç. Dr. Ramazan TURAN'ın, "İbn Miskeveyh'in Yaşamı, İlmî Şahsiyeti, Eserleri ve Etkileri", Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ÜZÜMCÜ'nün "İbn Miskeveyh’te Ahlak Eğitimi: Tehzîbü’l-Ahlâk Ekseninde Bir İnceleme", Öğr. Gör. Dr. Osman ARPAÇUKURU'nun "İbn Miskeveyh’ın Dilbilimsel İncelemeleri -El-Hevâmil ve’ş-Şevâmil Kitabı Özelinde-" ve Arş. Gör. Sümeyra TURAN'ın "Türkiye’de ve Dünyada İbn Miskeveyh Üzerine Yapılan Çalışmalar ve Yönelimler" başlıklı bölümleri yer almaktadır.
Fakültemizde görev yapan hocalarımızın bu değerli çalışmaları, akademik dünyada büyük bir ilgi uyandırmıştır. Bu vesileyle, hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.