2020-03-29

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Önemli Duyuru

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemizde uzaktan öğretimle gerçekleşen canlı ders anlatımı ve sonrasında online olarak paylaşılan tüm video, ses ve görüntü kayıtlarının ilgili öğretim elemanımız bakımından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu(KVKK) bağlamında “kişisel veri” olduğunu önemle hatırlatıyoruz. Söz konusu ders anlatım sürecindeki kişisel verilerin korunmasına özen göstermeniz çok önemli. Anlatılan sanal sınıf ve derslerin herhangi bir sosyal medya platformunda paylaşılmaması, tedavüle sokulmaması gerekmektedir. Aksi durum KVKK bakımından ilgili öğretim üyelerimizin kişisel verilerinin ihlali anlamına gelmekle birlikte söz konusu ihlalin çok ciddi hukuki ve cezai yaptırımlarının olduğunu/olabileceğini de anımsatmak; bu gibi hak ihlallerinin oluşması halinde ise kurumumuzun herhangi hukuki/cezai bir sorumluluğunun olmadığını, bu husustaki tüm sorumluluğun ilgili kişi/kişilerde bulunacağını, işbu bildirimimizin KVKK’nın 8. ve 10 maddesi kapsamında aydınlatma niteliğinde olduğunu önemle ifade etmek isteriz. Siz değerli öğrencilerimizin söz konusu yasal düzenlemelere de harfiyen riayet edeceğinize olan inancımız tamdır.

Sağlıkla kalmanız dileğiyle.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı