İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2024-01-11

Mekke’den Kudüs’e Fetih Yolculuğu Konferansı Gerçekleşti



Bilge Gençlik Öğrenci Topluluğu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Mekke'den Kudüs'e Fetih Yolculuğu Konferansı' düzenledi.
 
5 Ocak'ta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde gerçekleşen etkinlikte Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök'ün konuşmacı olarak yer aldı.
 
İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin açılış konuşmasında etkinliğin önemine vurgu yaparak, öğrencilere ve katılımcılara hitap etti. Ardından öğrencilerin seslendirdiği şiir ve ezgilerle etkinlik atmosferi daha da zenginleşti.
 
Müftü Mustafa Soykök, konuşmasında Hz. Peygamber'in (sav) Mekke'yi fethi ve Hz. Ömer'in Kudüs'ü fethi gibi önemli olaylardan bahsederek, Allah'ın Müslümanlara hangi şartlarda fetihler verdiğini vurguladı. Ayrıca Soykök, Kudüs'te Müslümanlar tarafından kurulan medeniyeti ve birlikte yaşama kültürünü anlatarak dinleyicilere önemli bilgiler aktardı.
 
Katılımcıların sorularını da cevaplayan Müftü Soykök, etkileyici konuşmasıyla dinleyicilere tarihi bir yolculuk yaşattı. 'Mekke'den Kudüs'e Fetih Yolculuğu Konferansı', Bilge Gençlik Öğrenci Topluluğu'nun 5 Ocak tarihinde düzenlediği etkinlikler arasında iz bırakacak ve katılımcılara tarihi ve kültürel bir perspektif sunma fırsatı sağladı.