İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2023-10-08

Oryantasyon Programı Tamamlandı



ORYANTASYON PROGRAMI TAMAMLANDI
 
2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Fakültemize yeni başlayan öğrenciler için Oryantasyon programı düzenlendi. 04 Ekim 2023 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Vezir Harman ve Dr. Öğr. Üyesi Hızır Yağcı ile  akademisyenlerimiz ve fakültemize yeni başlayan öğrenciler katıldı.
Öğr. Gör. Ramazan Tutal’ın sunuculuğunda icra edilen program, fakültemiz Öğr. Gör. Hikmet Çadır’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından fakülte dekanımız Prof. Dr. Hasan Keskin, fakülte içerisinde bir aile ortamının olduğunu vurgulayarak selamlama konuşmasını yaptı. Ayrıca Keskin, ilahiyat fakültesinde okumanın ayrıcalıklı bir husus olduğunu ve İslami ilimlere açılan kapının Arapçadan geçtiğine dikkat çekerek yeni dönemin tüm öğrenciler için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sabri Çeliktaş ise ilahiyat programının önemine değinerek öğrencilerin zamanlarını tasarruflu kullanmaları gerektiğini vurguladı. Çeliktaş, öğrencilerin ilerleyen süreçlerde aldıkları eğitimle topluma örnek olacaklarını ifade etti. 
Fakültemize yeni gelen öğrencilerin Tekirdağ hakkında bilgi sahibi olmaları adına Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Köse, Tekirdağ’ın sahip olduğu sosyal, kültürel, coğrafi zenginliklere değindi. Tekirdağ’ın tarihi serüvenine değinen Köse, bu şehrin öğrencilere sağladığı sportif faaliyetler ve entelektüel birikim hakkında da bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.
 
ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRMELER YAPILDI
 
Dekan yardımcımız Doç. Dr. Vezir Harman, üniversitenin vizyonu, işleyişi ve sahip olduğu imkânlar hakkında bilgi verdi. Üniversitemizin eğitim, spor, kültür, sanat vb. birçok alanda faaliyet gösterdiğini ifade etti.
Öğrencilerin özellikle 2. sınıfta değerlendirebilecekleri Farabi, Mevlana ve Erasmus programları hakkında Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bayındır, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Üzümcü ve Temel İslam Bilimleri Bölümü'nden Doç. Dr. Ömer Yılmaz programın şartlarını ve kendi tecrübelerini aktardılar. 
Üniversitenin ve özel olarak fakültemizin bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının tanıtılması ve gerçekleştirdikleri etkinliklerin zikredilmesi için Fakültemiz son sınıf öğrencilerinden Uğur Adıgüzel, bu topluluklar sayesinde öğrencilerin topluma yönelik faaliyetlerde katılım sağlamalarının önünü açıldığını ve öğrencinin bu şekilde gelişim gösterdiğini ifade etti. 
Programın son kısmında fakültemiz Hazırlık sınıfı koordinatörü ve Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Nurefşan Dinç, öğrencilere hazırlık sınıfının işleyişine dair genel bilgiler verdi. Dinç, Arapça öğrenimi sürecinde öğrencilerin karşılaşabileceği olası zorluklara ve bunların çözümlerine değindi. Var olan müfredatın dışında öğrencilerin yararlanabileceği çeşitli kaynaklara yönlendirme yapıldı. Hazırlık eğitiminin önemsenmesi ve düzenli çalışmayla bu sürecin kolaylaşacağı ifade edildi. 
Program 2023-2024 eğitim öğretim döneminde fakültemize yerleşen öğrencilerle gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile son buldu.