2023-07-25

Sempozyuma Davet

Değerli Bilim İnsanları,
21. Yüzyıl, birçok alanda olduğu gibi bireylerin ve toplumların dünyasında hızlı değişimlerin yaşandığı bir çağdır. Bu çağa ruhunu veren değişim, bir insanlık yasasıdır. İlerlemenin, değişimin olmadığı bir toplum düşünmek mümkün değildir. Değişim, insanlar var oldukça daima yaşanan ve yaşanacak olan bir olgudur. İnternetin, medyanın ve sosyal medyanın hayatımıza dahil olmasıyla birlikte farklı din ve kültürlerden insanların farklı değer yargılarıyla etkileşimi kaçınılmaz hale gelmiştir. Olumlu veya olumsuz, dünyadaki sosyal ve kültürel değişimle birlikte dini ve kültürel durumumuz değişmeye başlamıştır. Yaşanan bireysel ve toplumsal değişimler, yeni imkanları ortaya çıkardığı gibi farklı kriz alanlarına da neden olmuştur. Bu bağlamda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü iş birliğiyle üniversitemizin ev sahipliğinde “I. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu”nu tertip etmiş bulunmaktayız. Bu sempozyumun konusu, “Din ve Gençlik”tir. “Din ve Gençlik” konulu “I. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu”na siz değerli bilim insanlarını davet etmekteyiz. Sempozyumumuzda siz değerli katılımcıları ağırlamaktan onur duyacağız.

Prof. Dr. Hasan KESKİN
TNKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı

Sempozyumla ilgili detaylı bilgi için: https://cagdasdinimeseleler.nku.edu.tr