2023-04-04

Sınav Uygulamaları Hakkında Öğrencilerin Dikkatine!

2022-2023 Bahar Dönemi Ara Sınavları genel olarak 20 soru 30 dakika süre şeklinde düzenlenecek olup sınav aralığı 45 dakika olacaktır. Örn. 09:00-09:45 arasında gerçekleşecek olan 30 dk’lık X dersi sınavına girebilmek için 45 dk süreniz vardır. Ancak sınava 09:30'da girerseniz sınavınızı tamamlamak için yalnızca 15 dk süreniz kalacaktır.

2022-2023 Bahar Dönemi Ara Sınavlarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için aşağıdaki kurallara uyulması gerekmektedir;

1- Bilgisayarınızın saatini kesinlikle değiştirmeyiniz.
2- Bilgisayarınızın saat dilimini kesinlikle değiştirmeyiniz.
3- Saatinizin doğru olduğundan emin olunuz.
4- Sınav esnasında sayfa yenileme yapmayınız.
5- Sınav sayfasını, sınavınızı tamamlamadan kapatmayınız. "Kapat" tuşunu kullanmanız durumunda da sınavınız sonlandırılmaktadır.
6- Tarayıcınızda "Geri" tuşuna basmayınız.
7- Farklı cihazda ya da farklı tarayıcıda aynı anda sınav ekranını açmayınız.
8- İnternet kesintisinde dahi sayfa yenileme yapmayınız. İnternete bağlanınca sınav devam edecektir.
9- Yaşanabilecek olası bir problemin ekran görüntüsünü (fotoğraf vb.) kaydediniz. Telafi sınavı başvurularını fakültenize/yüksekokulunuza yapınız.

Tüm öğrencilerimize sınavlarda üstün muvaffakiyetler dileriz.