2023-10-31

TNKÜ Tatbikat Camii’nde Kudüs Meselesi ve Müslümanların Tavrı Konferansı Düzenlendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tatbikat Camii, Kudüs Meselesi ve Müslümanların Tavrı konulu anlamlı bir konferansa ev sahipliği yaptı.
Etkinlik, 30 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti ve katılımcılar, konuşmalar, dua ve diğer etkinliklerle dolu bir akşam geçirdi. Programa, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vezir Harman, konuşmacı olarak katıldı. Harman'ın konuşması, Kudüs Meselesi üzerine Müslümanların duruşunu vurgulayarak dinleyicileri etkiledi.
Programda ayrıca fakültemiz Öğr. Gör. Ramazan Tutal tarafından gerçekleştirilen duayla manevi bir atmosfer oluşturuldu. Program akışı, Kur'an tilavetiyle başladı, ardından katılımcılar yatsı namazını kıldılar. Şiir okumasıyla duygusal bir an yaşandı ve akabinde Ramazan Tutal'ın yaptığı dua, katılımcıların dualarına tercüman oldu.
Hitabet bölümünde Doç. Dr. Vezir Harman tarafından Kudüs Meselesi'nin tarihi ve kültürel önemi anlatıldı. Programın sonunda, konuşmacılara teşekkürlerini ifade etmek amacıyla özel hediyeler takdim edildi.
Katılımcılar, etkinlik boyunca Müslümanların Kudüs Meselesi karşısındaki duruşunu daha yakından anlama fırsatı buldular. Program, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi ve Kudüs'ün önemini bir kez daha hatırlatarak duyarlılığı artırdı.
Etkinlik, halkın ve akademisyenlerin büyük ilgisini çekerken, Tekirdağ NKÜ Tatbikat Camii'nin, bölgedeki kültürel ve dini etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceği belirtildi.