İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2023-11-15

TNKÜ Tatbikat Camii’nde Ümmetin Birliği Sohbeti Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tatbikat Camii, Ümmetin Birliği konulu anlamlı bir sohbete ev sahipliği yaptı.
 
Etkinlik, 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti ve katılımcılar, konuşmalar, dua ve diğer etkinliklerle dolu bir akşam geçirdi. Programa, Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yakup BIYIKOĞLU konuşmacı olarak katıldı. BIYIKOĞLU'nın konuşması, ümmetin birliği ve Filistin meselesi üzerine Müslümanların duruşunu vurgulayarak dinleyicileri etkiledi.
 
Programda ayrıca fakültemiz Öğr. Gör. Ramazan TUTAL tarafından gerçekleştirilen duayla manevi bir atmosfer oluşturuldu. Program akışı, Kur'an tilavetiyle başladı, ardından katılımcılar yatsı namazını kıldılar. İlahi ve ezgi dinletisiyle duygusal anlar yaşandı ve akabinde Öğr. Gör. Ramazan TUTAL'ın yaptığı dua, katılımcıların duygularına tercüman oldu.
 
Doç. Dr. Yakup BIYIKOĞLU'nun katılımıyla gerçekleşen sohbet, Ümmetin Birliği üzerine değerli bilgiler içeriyordu. Katılımcılar, etkinlik boyunca Müslümanların Kudüs Meselesi karşısındaki duruşunu daha yakından anlama fırsatı buldular. Program, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi ve ümmet bilincinin önemini bir kez daha hatırlatarak duyarlılığı artırdı.
 
Etkinlik, halkın ve akademisyenlerin büyük ilgisini çekerken, Tekirdağ NKÜ Tatbikat Camii'nin, bölgedeki kültürel ve dini etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceği belirtildi.