2023-11-15

TNKÜ Öğrenci Toplulukları, Filistin Yürüyüşü Düzenledi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrenci toplulukları, 11 Kasım Cumartesi günü Filistin'e destek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Öğrenciler, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve dayanışma mesajı göndermek için bir araya geldiler.

Yürüyüş, NKÜ öğrenci topluluklarının birlikte organize ettiği etkinliklerden biri olup, öğrenci aktivizminin gücünü vurguluyor. Etkinliğe katılan öğrenciler, Filistin halkının maruz kaldığı zorluklara dikkat çekmek ve dünya genelinde Filistin'e duyulan destek mesajını güçlendirmek amacıyla ellerinde pankartlar ve Filistin bayraklarıyla yürüdüler. Katılımcılar, Filistin'e gösterdikleri dayanışma ve destek mesajlarını taşıyan pankartlar ve dövizlerle donatılmışlardı. Bayraklar ve sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüş, Tekira AVM önünden Valilik önüne kadar uzandı. Yürüyüş boyunca öğrenciler, Filistin'e yönelik dayanışma sloganları atarak, barış ve adalet çağrıları yaptılar.

Etkinlik, öğrenciler arasında Filistin meselesine duyarlılık oluşturmayı ve bilinçlendirmeyi amaçladı. Etkinlikte öğrenci toplulukları adına konuşma yapan Muhammet Emin Akagündüz,  Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek bu konuda farkındalık yaratmak için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

TNKÜ öğrenci toplulukları, etkinliğin sadece bir başlangıç olduğunu ve Filistin'e yönelik duyarlılığı artırmak adına daha fazla faaliyet düzenleyeceklerini belirttiler. Filistin'e destek amacıyla yapılan bu tür etkinlikler, gençlerin sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarına ve küresel meselelere duyarlılık geliştirmelerine katkı sağlıyor.

Bu anlamlı etkinlik, TNKÜ öğrenci topluluklarının bir araya gelerek, küresel konularda duyarlı bireyler olma yolundaki kararlılıklarını bir kez daha gösterdi. Filistin'e destek yürüyüşü, öğrenciler arasında birlik ve dayanışma ruhunu canlı tutarak, küresel barış ve adalet mücadelesine dikkat çekti.