İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2022-07-05

TNKÜ İlahiyat İki Kitabı Literatüre Kazandırdı



İlki 2019 yılında düzenlenen Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ'da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumları'nda konunun uzmanları tarafından araştırılan ve sunulan bildirilerden oluşan kitaplar basıldı.

Söz konusu sempozyumların koordinatörü ve çalışmaların editörlerinden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN tarafından Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e Rektörlük makamında takdim edilen kitaplar, Tekirdağ’ın kültür ve tarihini araştırmak amacıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘Tekirdağ Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk iki kitabı oldu.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, kitapların editörü Prof. Dr. Hasan KESKİN ve Merkez’in Koordinatörü Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’ı emek ve çalışmaları dolayısıyla kutlayarak tebrik etti ve “Tekirdağ Kültür-Tarih ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, alanında örnek bir akademik birim olduğunu göstermeye devam etmektedir” dedi. Prof. Dr. ŞAHİN, “Tekirdağ’ımızın kültür, tarih ve sanatı Üniversitemiz tarafından tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Şehrimize hizmet etmekten onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.