2023-10-11

Öğretim Görevlimiz Mescid-i Aksa Konferansı Verdi

Fakültemiz Öğretim Görevlisi Ramazan TUTAL tarafından Pazartesi günü saat 15:00'te Mescidi Aksa ve Önemi hakkında konferans verilmiştir.

Konferansın ana konusu olan Mescidi Aksa, İslam dünyasının en kutsal ve tarihi öneme sahip mekanlarından biridir. TUTAL, Mescidi Aksa'nın hem dini hem de tarihi açıdan neden bu kadar büyük bir öneme sahip olduğunu açıklamış ve katılımcılara bu kutsal mekanın tarihçesi hakkında derinlemesine bilgi sunmuştur.

Konferans sırasında, Mescidi Aksa'nın İslam'ın ilk kıblesi olarak nasıl bir rol oynadığı, Peygamberimizin İsra ve Mirac deneyimleri, Mescidi Aksa'nın Kudüs'te bulunan diğer dini önemli yerlerle olan bağlantısı ve tarihi olaylardaki rolü gibi önemli konular ele alınmıştır.

Konferansa fakültemiz dekan yardımcıları Doç. Dr. Vezir HARMAN ile Dr. Öğr. Üyesi Hızır YAĞCI, akademisyenlerimiz, öğrenci topluluğu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katılmıştır.

Konferans sonunda çekilişle öğrencilere kitap hediyesinde bulunulmuş ve fotoğraf çekimiyle program sona ermiştir.