2023-11-10

Öğretim Görevlimiz ‘Davamız Kudüs’ Konferansı Verdi

Tekirdağ İlim Yayma Öğrenci Yurdu Konferans Salonu, 7 Kasım Salı günü, Öğr. Gör. Ramazan TUTAL'ın "Davamız Kudüs" başlıklı konferansına ev sahipliği yaptı.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, TUTAL, dinleyicilere Kudüs'ün tarihinden günümüze kadar olan önemli gelişmeleri anlattı. Konferans, ışık tutucu bir bakış açısıyla, Kudüs'ün kültürel, tarihi ve dini önemini vurgulayarak başladı. TUTAL, Kudüs'ün sadece bölgesel değil, aynı zamanda küresel bir öneme sahip olduğunu belirtti. İslam dünyasının kutsal şehirlerinden biri olan Kudüs'ün, farklı dini ve kültürel geçmişiyle birlikte nasıl bir sembol haline geldiğini detaylarıyla aktardı.

Katılımcılar, konferans sırasında Kudüs'ün bugünkü durumu, bölgedeki siyasi gelişmeler ve uluslararası ilişkiler bağlamında ele alınan çeşitli konularla ilgili merak ettikleri soruları da yönelterek interaktif bir ortam oluşturdular. Katılımcılar, Tutal'ın Kudüs meselesi üzerine yaptığı derinlemesine analiz ve değerlendirmelerle bilgi dolu bir akşam geçirdi. Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrenme ve farkındalık artırma amacını taşıdığı gibi, öğrencilere dünyanın farklı coğrafyalarındaki olaylar hakkında daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı sunma amacını da taşıdı.

Tekirdağ İlim Yayma Öğrenci Yurdu yetkilileri, bu tür etkinliklerin öğrencilerin bilgi birikimini artırmaya ve farkındalık yaratmaya yönelik önemli bir fırsat olduğunu belirterek, gelecekte de benzer etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini ifade ederek Öğr. Gör. Ramazan TUTAL'a teşekkürlerini sundular.