İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2021-03-22

Öğretim Üyelerimiz 100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu’nda Bildiri Sundular



Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türk Dil Kurumunca desteklenen ‘100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Sempozyumu’ üç gün süren oturumların ardından başarıyla tamamlandı.
 
19 Mart 2021 Cuma günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen açılış programının ardından sempozyum, Cumartesi ve Pazar günleri Zoom platformu üzerinden konuşmacıların çevrimiçi katılımıyla Üniversitemiz NKÜTV YouTube kanalından canlı yayınlanarak devam etti.
 
İstiklal Marşı’nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen sempozyumun son iki gününde gerçekleştirilen toplam 16 oturumda sunumda bulunan 65 konuşmacı, Milli Marşımızın yazılma süreci, o döneme dair gelişmeler ile bir aydın ve şair olarak Mehmet Akif ERSOY’u anlattılar.
 
Pandemi koşulları dolayısıyla çevrimiçi gerçekleşen sempozyumun eş zamanlı olarak aynı anda iki ayrı oturum olarak geçekleşen oturumları, NKÜTV YouTube kanalımızdan canlı olarak takip edilebildi. Oturum kayıtları sempozyum sonrasında da ilgilileri için erişime açık olacak. Zaman kısıtı dolayısıyla sunulan bildirilerin uzun halleri ise daha sonra Üniversitemiz tarafından Sempozyum Bildiri kitabı olarak yayınlanacak.
 
Fakültemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Osman Nedim Yektar'ın "Bir Örnek Müslüman Şahsiyeti: M. Akif Ersoy" başlıklı sunumunu izlemek için tıklayınız.
 
Fakültemiz hocalarından Öğr. Gör. Dr. Osman Arpaçukuru'nun "Meânî Üsluplarını Yansıtma Açısından Mehmet Akif'in Kur'an Meali" başlıklı sunumunu izlemek için tıklayınız.
 
Hocalarımızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.