2023-10-31

‘Meselemiz; Kudüs’ Konferansı Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kudüs Meselesi'ni irdeleyen önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Genç İHH Tekirdağ tarafından düzenlenen "Meselemiz; Kudüs" başlıklı konferans, 31 Ekim 2023 tarihinde saat 15.00'te TNKÜ İlahiyat Fakültesi konferans salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti.
Konferansta, Tekirdağ NKÜ İlahiyat Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Sarı Cevelek, Kudüs Meselesi üzerine değerli görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Sarı Cevelek'in detaylı ve bilgi dolu konuşması, Kudüs'ün tarihî, kültürel ve dini önemini vurgulayarak dinleyicileri etkiledi.
Katılımcılar, Kudüs'ün sadece bölgesel bir mesele olmanın ötesinde, küresel bir öneme sahip olduğunu daha yakından kavrama fırsatı buldular. Konferans, Kudüs'ün İslam dünyası için kutsal bir şehir olarak ne anlama geldiği konusunda aydınlatıcı bir etki yarattı. Etkinlik boyunca, Kudüs'ün Müslümanlar için taşıdığı manevi değerler ve bu kutsal şehrin korunması konusundaki sorumluluklar ele alındı. Katılımcılar, konuşmanın ardından sorular sorma imkanı buldu ve Kudüs Meselesi'nin daha derinlemesine anlaşılması için önemli bir platformda bulunmanın memnuniyetini yaşadılar. Katılımcılar, Kudüs konusundaki bilgi düzeylerini artırmanın yanı sıra bu önemli meseleye duyarlılıklarını daha da geliştirmiş oldular.
TNKÜ İlahiyat Fakültesi, benzer etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ederek bölgedeki kültürel ve akademik etkileşimi teşvik etmeyi sürdürmektedir.