İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2023-12-31

‘Vuslatının 750. Yılında Bir Bilge Olarak Hz. Mevlana ve İnsan’ Konulu Konferans Düzenlendi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Tekirdağ İl Müftülüğü iş birliğiyle ‘Vuslatının 750. Yılında Bir Bilge Olarak Hz. Mevlana ve İnsan’ konulu konferans düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ, İlahiyat Fakültemiz Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Vezir HARMAN ve Dr. Öğr. Üyesi Hızır YAĞCI ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Kur'an Tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Vuslatının 750. Yılında Hz. Mevlana ve İnsan Konferansı vesilesiyle Hazret-i Mevlana’yı bir kez daha saygıyla anıyor ve önemini kavrıyoruz. Hazret-i Mevlana, bizlere irfan sahibinin nasıl olması gerektiğini ‘Bütün ilimlerin aslı-ruhu, insanın kendisini bilmesidir’, ‘İnsan, pek büyük bir şeydir. Onda her şey yazılmıştır’ ifadelerinde olduğu gibi birçok özlü sözü ve düşünceleriyle resmetmiştir” dedi.
Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, Vuslatının 750. Yılında Hazret-i Mevlana ve İnsan Konferansı ile Hazret-i Mevlana’nın ve tasavvufi metinlerinin genç nesillere daha iyi tanıtılacağını belirterek; sözlerini “Bu önemli konferansı organize eden ve bizleri Hazret-i Mevlana’nın Vuslatının 750. yılında bir araya getiren Tekirdağ İl Müftülüğüne, İlahiyat Fakültesi Dekanlığına, Konuşmacı Hocam Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde noktaladı.
Rektörümüzün ardından İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan konuk konuşmacı Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ, Vuslatının 750. Yılında, Hazret-i Mevlana’nın çocukluk yıllarından başlayarak hayatını ve düşüncelerinin şekillenme sürecini içeren detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. ALTINTAŞ verdiği konferansta, Hz. Mevlana’nın İslam dünyası açısından öneminin yanı sıra, fikirlerinin tüm insanları kapsayan evrensel yönünü ele aldı.
Konferans sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ’a günün anısına takdimde bulundu.