İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2023-11-27

“Din ve Gençlik” Konulu “I. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu” Düzenlendi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İl Müftülüğü iş birliği ile “Din ve Gençlik” konulu “I. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu” düzenlendi.
Programa Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih KURT, İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay ÖCAL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami SAYIN, kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri, akademik ve idari personel, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.
Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Ramazan AKKIR’ın sunuculuğunu üstlendiği sempozyum programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlahiyat Fakültesi Uygulama ve Tatbikat Camii İmamı Emrah TEKBAŞ’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN birer açış konuşması gerçekleştirdi.
Rektör ŞAHİN Gazze’de yaşanan soykırımı kınayarak başladığı konuşmasında “Toplumsal sorunların akademik anlamda tartışılmadığı, çözüm önerilerinin sunulmadığı bir husus sadece soyut olarak kalıyor, rafta kalıyor. Ancak bunların akademik anlamda tartışılması bu nedenle son derece önemli. Bugünkü sempozyumumuzu da bu sebeple önemsiyorum. Bilim insanlarının ‘Din ve Gençlik’ hakkında tartışacakları konular toplumumuzun geleceği açısından son derece önemli. Sayın Valimizin riyasetinde gerçekleştirilen bu sempozyumun düzenlenmesine katkılarından dolayı Sayın Müftümüze, Dekanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Buradan çıkan sonuçların hem insanlık için, hem de gençlerimiz için yol açıcı, ufuk açıcı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN de gerçekleştirdiği konuşmasında sempozyum hakkında bilgi verdi ve ülkemizin değişik üniversitelerinden akademisyenlerden 11 tebliği yüz yüze, 21 tebliği de çevrim içi olmak üzere toplam 32 tebliğin sempozyumda sunulacağını belirtti.
Protokol konuşmalarından sonra sempozyumun birinci oturumuna geçildi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN’un oturum başkanı olduğu oturumda Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin TAŞ “Türk Toplumunda Gençliğin Anlam Arayışı ve Din”, Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup YÜKSEL “Gençlerin Ahlaki Gelişmelerinde Kur’an’ın Rolü”, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih KURT “Gençliğin Popüler Sorunlarının Çözümünde Dini Değerler” başlıklı tebliğlerini gerçekleştirdiler.
Öğleden sonra ise ikinci ve üçüncü yüz yüze oturumlar gerçekleşti. Sempozyumun 2. günü ise oturumlar çevrim içi şekilde gerçekleşti ve Tekirdağ NKÜ İlahiyat Fakültesi YouTube kanalından canlı yayınlandı.
Sempozyumumuzun online oturumlarını izlemek için tıklayınız.