İLAHİYAT FAKÜLTESİ
2022-05-30

“Doğu Batı Medeniyetleri ve İslam Konferansı” Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen “Doğu Batı Medeniyetleri ve İslam Konferansı” TNKÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa ALICI'nın konuşmacı olduğu konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, fakültemiz akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan TNKÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Halil TEMİZTÜRK, konuşmacı Prof. Dr. Mustafa ALICI'nın biyografisine yer verdikten sonra sözü Prof. Dr. Mustafa ALICI'ya bıraktı.

Prof. Dr. Mustafa ALICI, medeniyet ve kültür kavramlarının etimolojik kökenini açıkladıktan sonra insanların bu kavramlara atfettiği anlamlara dair bilgiler sundu ve Batı medeniyetine ve Batı'da yer alan İslam algısına değindi.

Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celaleddin VATANDAŞ, konuşmacı Prof. Dr. Mustafa ALICI'ya teşekkürlerini sundu ve hediyelerini takdim etti. 

Programın ardından Prof. Dr. Mustafa ALICI İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN'in makamında fakülte hocalarıyla hasbihalde bulundu.